8 september: dag 5 NYC

Helaas zit onze stedentrip er weer op. Ik schrijf dit deze laatste blog een dag nadat we weer waren geland op Schiphol gisterochtend.

Ik wil jullie graag nog vertellen over onze laatste dag in New York.

In de ochtend hebben we eerst ontbijt gehaald bij Dunkin. Dat is toch wel erg lekker en niet duur! Bij de receptie had ik een late check-out geregeld. We mochten tot 13:00u op de kamer blijven. Dat was fijn!

We besloten naar de Whitehall terminal te gaan om de ferry naar Staten Island te nemen. De Staten Island ferry is een gratis veerdienst van en naar NYC- Staten Island. Doordeweeks is er om de 20 minuten een boot en in het weekend om het half uur. Let wel op dat je doordeweeks niet tijdens spitsuur op de boot gaat. Deze tijden zijn geel gemaakt op het overzicht wat je op de website kunt vinden. Ook even opletten dat je je niks laat aansmeren qua kaartjes, de boottocht is echt gratis.

Vanaf de boot heb je een prachtig uitzicht op de stad en het Vrijheidsbeeld. Je vaart in ongeveer 20 minuten naar de overkant. Iedereen moet de boot verlaten, dus je kunt niet blijven zitten en meteen weer teruggaan. Maar je hoeft niet bang te zijn dat het saai is aan de overkant. Het is echt de moeite waard om even te blijven hangen. Op Staten Island vind je namelijk een aantal leuke outlet winkels van o.a. Old Navy en Nordstrom. Er is een uitkijkpunt waar je een mooi zicht hebt op de stad.

Toen we naar de terminal terug liepen zag ik een DQ zitten! Ik moest natuurlijk even een lekkere blizzard kopen! Jammieeee!!!!

Tijdens de tocht terug zijn we helemaal benedendeks gaan staan en dan buiten. Dus met de wind in de haren op volle kracht weer richting NYC 🙂

Er was jammer genoeg bijna een einde gekomen aan ons New York avontuur. We gingen weer terug naar het hotel om onze koffers dicht te stampen, haha…ja ….de koffers gingen met moeite dicht 🙂

Het was bijna 13:00u en de taxi van Carmel zou ons om 15:00u oppikken. We hebben uitgecheckt en zijn in de lobby gaan zitten. Ik ben even naar Starbucks gelopen en heb wat te drinken gehaald en twee everything bagels met smeerkaas. Ik vind deze pink drink zooo lekker hmmmm het is kokosmelk met aardbeien!

In de lobby wilden we net lekker gaan eten toen de hotelmanager naar ons toe kwam. Hij vroeg ons om een gunst. Ze wilden foto’s maken van de lobby, maar wilden ons er blijkbaar niet op hebben (gek toch???:)) Hij vroeg ons even plaats te maken. Ik reageerde best wel geïrriteerd. Ik zei dat we net wilden gaan eten en dat we tot 15:00u moesten wachten en niet op de kamer konden blijven. En dat we ook best zware koffers hadden en dat we geen zin hadden om alles heen en weer te sjouwen. De beste man schrok een beetje en dacht: oh jee…die krijg ik niet weg…Hij vroeg ons om dan wat meer aan de zijkant te gaan zitten. Dat deden we met tegenzin.

Het was best grappig om te zien hoeveel moeite ze deden om de lobby mooi op de foto te zetten. Ook de koffiemachine werd schoongemaakt en de koffiebonen werden aangevuld. Ook de haard werd aangedaan.

Ook de receptie moest op de foto worden gezet. Zonder de receptioniste, die werd verbannen naar de lobby. Ze was zichtbaar geïrriteerd (goh…). Ook andere gasten werden naar de lobby gestuurd. Uiteindelijk was alles op de foto gezet.

Iets voor 15:00u zijn we naar buiten gelopen. Via een link konden we zien waar de chauffeur was. Dat bleek vlakbij te zijn. Toen we buiten stonden kwam de receptionist waar we elke dag een praatje mee maakte naar ons toe. Hij vond het erg jammer dat we weggingen. Hij gaf ons een dikke Amerikaanse knuffel 🙂

Onze chauffeur bracht ons op snelle en vakkundige wijze naar het vliegveld. We kregen nog een mini tour door NYC. We kwamen o.a. door Chinatown heen.

Op het vliegveld ging het zeer vlot. We waren aan de vroege kant, maar konden wel onze koffers inchecken. Bij de handbagagecheck (TSA) stond een giga rij! Er keek iemand op onze boardingpass en toen bleken we TSA pré te hebben! We mochten doorlopen naar de andere kant waar we meteen aan de beurt waren. We hoefden niks uit de tassen te halen of onze schoenen uit te doen. Ze vroeg wel of we flessen water bij ons hadden. De kleine verpakkingen vloeistoffen mochten in de tas blijven. Wij hadden geen flessen water bij ons…ehhh of toch wel?? Mijn moeders tas werd eruit gepikt. We moesten even wachten. De dame van TSA deed de tas open en haalde er een…jawel…fles water uit …..Mijn moeder vond het heel erg. Ze was die fles echt vergeten. We zeiden 100 keer sorry. De dame kon er wel om lachen. Verdere controle was niet nodig, flesje water werd weggegooid.

De Delta terminal op JFK is best wel mooi. Er zijn mooie winkels en restaurants. We hebben bij the Palm een lekkere vega burger gegeten. Zo’n 50 euro verder liepen we naar onze gate. Het boarden verliep van chaotisch. Eenmaal aan boord kregen we te horen dat de vliegtijd slechts 6 uur en 10 minuten zou zijn. Het duurde wel even voordat we opstegen. Pfff wat is JFK een druk vliegveld. We stonden in een lange wachtrij en we zagen in de lucht ook diverse vliegtuigen aankomen. Toch wel een spannend idee…

Toen we waren opgestegen bleek het entertainment systeem van zowel mijn moeder als die van mij niet te werken. Dat was balen. Ze hebben het systeem 4x opgestart. Maar kregen het niet aan de praat. Jammer dat we de vluchtradar nu niet konden raadplegen. Gelukkig had ik films op mijn telefoon staan van Netflix. Maar eigenlijk vloog de tijd om. Om 8:15u landden we op Schiphol. Koffers lagen snel op de band. En toen op naar huis. Nu weer bijkomen van de jetlag. Wat heb ik daar altijd last van. Maar ja…Amerika blijft toch wel mijn favo bestemming!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s