6 september: Dag 3 NYC

Vanochtend hebben we rustig aan gedaan. We zijn om 9:00u richting een Pearl Street Diner gelopen voor een lekker ouderwets Amerikaans ontbijt 🙂 Deze diner ligt op 10 minuten loopafstand van ons hotel. Het interieur van de diner is sterk verouderd. Maar er zaten genoeg Amerikanen, dus het eten zou goed moeten zijn. En dat was het ook! De pannenkoeken en french toast waren heerlijk!!!!

Toen we het ontbijt achter de kiezen hadden, hebben we de taxi richting One World genomen. Het zou namelijk in de middag hard gaan regenen ivm de orkaan Dorian, die gezellig langs de kust op komt.

In 2010 zijn we bij Ground Zero geweest. Wij vonden dat zeer indrukwekkend. De One World tower waren ze toen aan het bouwen. We hebben in 2010 het monument en de kerk tegenover Ground Zero bezocht. Wij liepen toen met tranen in ons ogen rond. Ook nu voelde ik tranen prikken. Het blijft gewoon een naar idee. Het is alweer zo lang geleden, maar het voelt ook alsof het vorige week is gebeurd. En dat het nu september is, dat helpt ook niet mee…

Er is een stiltekamer onder het museum. Er stond een lange rij. Maar wij hadden geen zin om in de rij te staan. We wisten ook dat als we zouden gaan, dat het heel emotioneel zou zijn.

Het monument is al indrukwekkend genoeg.

The One World tower is prachtig! Wij besloten naar boven te gaan. Dit kost 39 dollar per persoon. Het is een ware belevenis. In de lift krijg je een stukje geschiedenis te zien. In no-time sta je op verdieping 102 op meer dan 500 meter hoogte. We werden meteen duizelig toen we eruit stapten. Het gebouw beweegt ontzettend. Ik zal niet teveel verklappen wat er gebeurd als je uit de lift stapt. Maar het is echt onvoorstelbaar. Na een korte film met een behoorlijke verrassing, kun je doorlopen. Je loopt twee verdiepingen naar beneden en dan heb je 360 graden uitzicht over de stad. Het is trouwens volledig binnen. Je kunt voor 15 dollar een iPad huren. Deze iPad kun je 360 graden meedraaien en dan krijg je info te zien over de stad. Wij vonden het zonde van het geld.

Na ons avontuur op grote hoogte zijn we naar het station gelopen. Hierin zit ook een winkelcentrum gevestigd. Wat een prachtig gebouw. Schijnt ontworpen te zijn door een Spaanse architect.

We hebben vanaf dit station de metro richting Penn Station genomen. We kwamen precies uit bij Macy’s! Joehoeeee!! Alleen….het begon zo ontzettend te regenen. Dat was jammer. Het kwam met bakken uit de lucht. De bus van Grayline stond voor onze neus. Maar we zagen het niet zitten om met die regen een tour te gaan maken. Bovenin zaten mensen met een poncho aan. We zijn snel naar de overkant gerend en zijn de Macy’s ingedoken. Daar zijn we een paar uur gebleven en hebben aardig wat gekocht.

Toen we weer naar buiten gingen regende het nog steeds erg had. We renden weer naar de overkant richting de metro. Wederom stond de hop on hop off bus klaar. Bovenin zaten er weer mensen met een poncho. Maar dan ben je toch gek? Wij waren van dat kleine stukje al helemaal doorweekt. We hadden een pet op en een paraplu boven ons hoofd. Maar de straten waren al een beetje ondergelopen. We hadden dus ook natte voeten grrrr!!

We besloten de tour over te slaan. We hebben de metro richting ons hotel genomen. We stapten vlakbij ons hotel uit, maar door de harde regen moesten we een sprintje trekken. We waren best wel nat geregend. Op de hotelkamer hebben we onze nieuwe spullen uitgestald en bewonderd :). We hebben andere kleren aangetrokken en we zijn wat wezen eten in the Bailey. Fijn als je een restaurant van binnenuit kan bereiken. Het is tevens een bar. Het is elke dag druk met kantoormensen die lekker aan het borrelen zijn. Maar vandaag (vrijdag) was het extra druk.

Wij kregen een rustig plekje achterin toegewezen. We hebben heerlijk fish and chips gegeten. Hmmmm!

Na het eten zijn we nogmaals naar Century 21 gegaan. Wat een grote winkel! Ook hier weer goed geslaagd.

Nu lekker rustig op de hotelkamer. Morgen gaan we naar Philadelphia met de bus. Spannend!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s