5 september: Dag 2 NYC

In de ochtend vroeg opgestaan. Gelukkig niet zo vroeg als dat we gewend zijn in Florida, tenminste ik….niet mijn moeder 🙂

We hebben ontbeten in een restaurant naast het hotel. We hebben gekozen voor pancakes. Het zag er allemaal leuk uit, maar de smaak was niet fantastisch. Pannenkoeken waren erg droog.

Ik mis Denny’s haha!

Na het ontbijt zijn we naar Walgreens gelopen. Dat was een hele zoektocht! Blijkbaar zaten ze op een hele andere locatie dan aangegeven. Maar uiteindelijk toch gevonden. Bleek Walgreens gewoon bij ons hotel aan de overkant te zetten…

We hebben ons in het hotel wat opgefrist en toen zijn we met de metro naar 50th Street gegaan. We moesten onze reservering voor de bustour van Grayline nog verzilveren. Dat was nog wel even een uitdaging. We werden van hot naar her gestuurd. De visitor Center waar we naar toe wilden gaan was dicht. Uiteindelijk zijn we bij het juiste kantoor terecht gekomen. Deze zit op het busstation Port Authority. We hebben voor twee dagen onbeperkt touren inclusief avondtour en boottocht.

We besloten vlakbij meteen op de bus te stappen. We kozen voor de uptown tour door o.a. Harlem. We zaten bovenin meteen achter de gids. Het was dus niet nodig om de oordopjes aan te sluiten 🙂 De gids praat door een microfoon maar zijn stem hoor je dus niet heel hard door de bus…is ook wel fijn voor de omwonenden haha. We zijn lekker twee uur blijven zitten en hebben veel gezien. De bus stopt regelmatig en dan hoppen mensen eraf of erop 🙂

Na de bustour hebben we nog een stukje rondgelopen op Times Square. Hier hebben we uiteraard the Naked Comboy gezien! Ook lopen er tegenwoordig naked cowgirls rond!

We wilden eigenlijk nog naar Macy’s, maar in de avond zouden we naar Jersey Boys gaan. Hiervoor moesten we ons nog omkleden. Ons hotel is dus vlakbij Wall Street…dus hupsakee de metro in!

In hotel aangekomen hebben we ons opgefrist en toen zijn we wat gaan eten in het restaurant bij ons hotel; The Bailey. Hier hadden we in de ochtend ook ontbeten. Het ontbijt was niet echt fantastisch, maar we hoopten op beter avondeten 🙂 Gelukkig voor ons was het eten heerlijk. Mijn moeder en ik kozen voor pizza. En deze was jummie!!!!

Na het avondeten hebben we ons omgekleed. We vroegen aan de receptie of er een taxi geregeld kon worden. Lekker decadent hè? We hadden geen zin om met de metro te gaan hihi. Een jongen van het hotel heeft voor ons een taxi aangehouden. Uiteraard heb ik hem fooi gegeven. Ze zijn trouwens allemaal zeer vriendelijk hier in het hotel. Ze kennen mijn naam en dat is leuk. Maar terug naar het verhaal 🙂 De taxi stopte precies voor het theater. We hadden gereserveerd via TripAdvisor. We moesten de kaartjes nog even verzilveren. Toen liepen we naar de zaal. De zaal was niet zo groot. We zaten helemaal achterin, maar dat maakte niet uit. Het was ontzettend koud in de zaal. Hou daar rekening mee als je naar een voorstelling gaat. De musical Jersey Boys was leuk. We hadden de musical ook in Nederland gezien. Wij vonden de zanger in Nederland mooier zingen. De Amerikaanse zanger die zong het allemaal net iets te hoog. Maar het verhaal blijft mooi en de muziek spreekt ons erg aan.

De show was om 21:30u afgelopen. Toen zijn we richting Times Square gelopen. Ook mooi om in het donker te zien.

Bij Applebee’s hebben we wat gedronken. Ik had een cocktail en deze was zooooo lekker!

Het was een geslaagde dag. We rolden iets na twaalf uur ons bedje in.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s