4 september: Dag 1 NYC

Vanochtend om 5:00u ging de wekker. Om 5:45u hebben we mijn moeder opgehaald. De reis naar Schiphol verliep voorspoedig. Ook op Schiphol ging alles goed. Er was een staking van het grondpersoneel van KLM. Bij de gate werd omgeroepen dat wellicht onze bagage niet aan boord zou gaan. Dat was wel even schrikken. Maar we konden er weinig aan doen. Bij Delta zouden ze er alles aan doen om alle bagage aan boord te krijgen. Maar we vertrokken om 10:00u en de staking zou ook tot 10:00u duren.

De vlucht was rustig op wat turbulentie na. De maaltijden waren goed. We vonden de wc’s wel erg vies. Dat was jammer.

(Menu Delta)

Onderweg heb ik een uur WiFi gekocht. Ik kon toen zien via de bagagetrack van Delta (via app) dat onze koffers aan boord zouden moeten zijn.

Op JFK hebben we maar liefst 2 uur in de rij gestaan bij de douane. Dat was echt niet leuk! Er was 60 balies, waarvan er maar een paar open waren. Ik blijf dat echt belachelijk vinden.

Nadat we toestemming hadden om het land te betreden, zijn we snel richting de bagageband gelopen. Onze koffers! Ja ja ze waren er! Stonden al naast de band. Aangezien we dus twee uur in de rij hadden gestaan…

Toen we eenmaal volledig door de douane waren, zijn we richting ground transportation gelopen. We hadden via Expedia een transfer geregeld naar ons hotel via Carmel. Je moet dan even bellen en dan sturen ze meteen iemand. Er hangen trouwens gratis telefoons waar je gebruik van kunt maken.

We moesten onszelf beschrijven (hihi) en wat we aanhadden (hihi). Er zou een zwarte Toyota ons komen ophalen. Met autonummer 8006. Buiten bleken alle auto’s zwart te zijn, haha! En nog erger…ook veel Toyota’s 🙂

Opeens kwam er een man aangerend met een bordje in zijn hand waar mijn naam op stond. Zijn auto stond wat verderop. Het was vrij chaotisch daar, dus we moesten snel instappen. Het was ongeveer 50 minuten rijden. We moesten nog wel apart tol en fooi betalen (van te voren!!) dit was 20 dollar.

Het hotel ( Radisson Wall Street) is schoon maar wel verouderd. Toen wij het in januari boekten was de hotelnaam: Club Quarters. Het zag er op de foto’s moderner uit. Vorige maand is het een Radisson hotel geworden.

We kregen eerst een kamer toegewezen waar we niet blij mee waren. Er was een klein raam, welke uitkeek op een binnenruimte. Maar op zo’n gekke manier. Het leek wel of er geen raam was. We zijn naar de receptie gegaan en hebben om een andere kamer gevraagd. Die kregen we!

Gistermiddag en avond zijn we de buurt wezen verkennen. De locatie van ons hotel is super mooi. We zitten vlakbij Wall Street.

We zijn bij de TJ Maxx geweest en 21 Century. 21 Century is een hele grote winkel met merkkleding. Daar leuke dingen gekocht. Maar we waren zo ontzettend moe. Het leek wel of we op een andere planeet waren. We zijn erg vroeg gaan slapen, om 20:45u. Vannacht wel een paar keer wakker geworden, maar uiteindelijk uitgeslapen tot 7:30u. Wat we vandaag hebben uitgespookt vertel ik morgen 🙂

Advertentie

2 gedachten over “4 september: Dag 1 NYC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s